top of page

Mijn grootste fotografie opdracht tot nu toe tijdens de IFA beurs 2019

Updated: May 3, 2021


Beursfotografie Amsterdam
IFA beurs fotograaf

Mijn grootste beurs fotografie opdracht tot nu toe


Vorig jaar rond deze tijd was ik aanwezig bij de IFA beurs in Berlijn; het grootste event die ik tot nu toe heb meegemaakt als fotograaf. Ik mocht hier namens de bedrijven Vestel, Sharp & Toshiba zeven dagen lang fotografen op een van de meest vooruitstrevende beurzen over consumentenelektronica in de wereld. Een beurs waar vele grote merken vertegenwoordigd worden. Het was de 29e editie voor Vestel; een bedrijf dat Turkse elektronica producten verkoopt en waar ik al vaker verschillende internationale beurzen voor heb mogen fotograferen. Waar zij 29 jaar geleden begonnen met een kleine stand is dit bedrijf ondertussen uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende merken op de beurs. Een eer voor mij om gevraagd te worden dit vast te leggen als hun Officiële event fotograaf. Toen ik mijn bedrijf starten als freelance eventfotograaf had ik nooit durven dromen zulke mooie grote opdrachten binnen te slepen.
Persconferentie beursfotograaf RAI Amsterdam
Persconferentie van Vestel

De uitdaging voor mij als beursfotograaf


Het was aan mij de taak alle persconferenties, producten, sfeer en interactie te fotograferen op de beursvloer van 3000 vierkante meter. Zij hadden een hele beurshal afgehuurd waar de drie bedrijven hun nieuwste en meest innovatieve producten ten toon stelden.

Contact met potentiële nieuwe klanten, contact met bestaande klanten, nieuwe innovatieve producten laten zien. Een beurs wordt voor een groot gedeelte georganiseerd zodat er interactie tussen mensen en met de producten plaats kan vinden. Aan mij de taak om dit zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Dit was gezien de gezellige sfeer echter niet mijn grootste uitdaging van deze fotografie opdracht.


Event fotograaf beurs
De Sharp stand vol met publiek
Beursfotograaf Amsterdam
Een hostes die de nieuwe producten laat zien

Als fotograaf maak je lange dagen op een beurs


Elke ochtend om 08:00 uur met een glimlach aanwezig op de beursvloer; een uur voordat de deuren open gingen voor de gasten. Als fotograaf maak je lange dagen op een beurs. Om foto’s te maken van de producten en een schone en lege beursstand, ben je aanwezig voordat de gasten binnenkomen. Ook werk je tot het einde door omdat je, mocht er iets belangrijks gebeuren, je dit uiteraard wilt vastleggen.En tot avonds laat op mijn hotelkamer de foto’s editen zodat ik niet na de opdracht in tijdnood zou komen. In de eerste instantie had ik verwacht dat ik je mij na drie dagen kon opvegen. Maar niets was minder waar! Ik merkte juist dat ik na dag drie alleen maar meer in een flow kwam. Elke dag weer het beste uit mezelf als fotograaf proberen te halen en creatief blijven zorgde ervoor dat het mij juist alleen maar meer energie gaf.


Beursfotografie Amsterdam RAI
Toshiba stand vol publiek
Bedrijfsfotograaf event en beurzen
Persconferentie Toshiba

Hard werken, hoge beloning


Tussendoor leverde ik alvast wat foto's aan bij mijn opdrachtgeefster. De feedback die ik hier steeds op ontving was telkens erg positief en dit werkte motiverend voor de volgende dagen. Aan het einde van de beurs waren ze erg tevreden met mij en gaven ze aan dat ze de samenwerking graag op deze manier door wilden gaan zetten voor het volgende jaar. Een geweldige opdracht die dit jaar dus helaas niet door kon gaan vanwege de Corona beperkingen. Door de fijne samenwerking met mij contactpersonen, de positieve tussentijdse feedback die ik ontving en het aan mijzelf hebben kunnen bewijzen dat ik 7 dagen hard achter elkaar kan werken zorgt er voor dat ik met veel plezier terugkijk op deze fantastische opdracht. Een opdracht waarbij ik herinneringen heb gemaakt die niemand mij meer afpakt.

Tradefair beurs fotograaf Jaarbeurs Utrecht
Service met een glimlach
Pers fotograaf beurs Rai Amsterdam
Persconferentie Sharp tijdens IFA 2019

Wil jij ook tips lezen voor het leren fotograferen op een beurs? Lees dan mijn de volgende post. Tips voor het fotograferen op een beurs


Wil je mijn fotografie van anderen beurzen bekijken?

Event fotograaf Jaarbeurs Utrecht

Event photographer Rai Amsterdam
80 views0 comments
bottom of page