top of page

Hoe krijg je als fotograaf toegang tot festivals en evenementen

Updated: Mar 10, 2023


Als startend event fotograaf kan het erg lastig zijn om de ‘vicieuze portfolio cirkel’ te doorbreken. Je wilt graag op evenementen fotograferen, maar om toegang tot deze evenementen te krijgen wordt vaak naar een portfolio gevraagd. Alleen hoe bouw je een portfolio op met event foto’s wanneer je geen toegang krijgt tot een evenement zonder portfolio? Dat is een vraag waar veel startende festivals- en evenement fotografen mee worstelen.


 
festival fotografie

Hoe ik in het begin als event fotograaf toegang kreeg tot festivals.

Ik heb zelf het geluk gehad dat ik in staat was mijn eigen toegang tot festivals en evenementen te organiseren via mijn website exQlusiv.com. Mijn taak voor deze website was persaccreditatie regelen bij festivals en evenementen over de hele wereld. Dit regelde ik voor een team van fotografen die namens onze website fotografeerden.


Dit zorgden ervoor dat ik het proces van een aanvraag aan beide kanten heb ervaren. Ik kreeg regelmatig e-mails van fotografen met de vraag of ze namens ons bij festivals en evenementen mochten fotograferen. En ik moest regelmatig festivals en evenementen mailen met de vraag of wij namens onze website bij hun mochten komen fotograferen. Door dit een aantal jaar te doen werd ik hier steeds beter in en lukte het mij om fotografen over de hele wereld te helpen met het toegang krijgen tot de leukste festivals en evenementen.


Ik haalde er veel plezier en waardering uit deze beginnende fotografen te helpen toegang te krijgen tot evenementen. Ook heb ik hiermee fotografen een springplank kunnen bieden om een succesvolle carrière te beginnen.
Leer hoe jij toegang kan krijgen tot festivals en evenementen als beginnend event fotograaf.

Inmiddels zijn we gestopt met exQlusiv.com, maar ik kijk nog met veel plezier terug naar deze periode. De gedachten dat ik mensen de kans kon bieden, en ze mede daardoor nu nog steeds succesvol aan de slag zijn als professioneel event fotograaf, geeft mij nog veel voldoening.

Vanuit die gedachten en motivatie heb ik 11 maanden gewerkt aan het opzetten van een online cursus. Met deze cursus over event fotografie help ik beginnende event fotografen een vliegende start te maken met hun carrière. Ik heb mijzelf als doelgroep genomen. De cursus omvat alle kennis die ik als beginnend event fotograaf in 2013 graag had willen ontvangen. Niet alleen om toegang te krijgen tot evenementen, maar ook om te leren fotograferen en succesvol een bedrijf te starten als freelance event fotograaf.


In de cursus bied ik onder andere een stappenplan aan om voor jezelf toegang te regelen tot een event. Hierbij leg ik stap voor stap uit hoe je voor jezelf de kans creëert om op een festivals of evenementen te fotograferen. Denk bijvoorbeeld aan hoe je ervoor zorgt dat je waardevol genoeg bent voor de contactpersoon om ze akkoord te laten gaan met jouw voorstel? Maar wat misschien nog belangrijker is, hoe je ervoor zorgt dat je goed genoeg bent om succesvol ingehuurd te blijven worden en van je hobby je werk te maken?


 

Wil jij leren succesvol je bedrijf uit te bouwent tot festival en event fotograaf?

1. Een stappenplan om betaald aan de slag te gaan? 📸

2. Van elke opdracht een succes te maken? 🤩

3. Een mentor om je te begeleiden? 🤝
 

De valkuil voor een beginnend event fotograaf

Het is zonde wanneer je toegang krijgt tot je droomevenement en vervolgens niet de kwaliteit levert die van je wordt verwacht. Een goede eerste indruk maken geldt niet alleen voor jou als persoon, maar ook voor het werk wat je aflevert bij een opdrachtgever.


Daarom is mijn advies voor beginnende event fotografen: investeer eerst in jezelf! Wanneer je de kans krijgt moet je er 100% klaar voor zijn. Veel fotografen doen dit werk voor de verkeerde redenen en deze fotografen houden het niet lang vol. 

Gratis e-book!


📖 Meer tips die je op weg gaan helpen toegang te krijgen! Download dan nu mijn e-book! 📸 


De succesformule om te groeien van beginnend fotograaf tot een (internationale) event fotograaf.

De succesvolle fotografen die ik heb geholpen toegang te krijgen tot festivals en evenementen hadden allemaal 1 ding gemeen. Ze waren leergierig, stelde vragen en waren bereid om in zichzelf te investeren om zo door te groeien naar een hoger niveau. Ze creëerde kansen voor zichzelf, door goed contact te onderhouden. De eerste indruk was positief, zowel de persoon als hun werkmentaliteit. Sommige van deze fotografen zijn uitgegroeid tot internationale event fotografen, waar ik prachtige foto’s van voorbij zie komen die mij inspireren.

 
 

Voor de Engels luisterende mensen onder ons heb ik nog een video gemaakt over dit onderwerp!


 

Leren fotograferen als een professionele event fotograaf?

Ben jij al klaar voor je eerst festival? 🤷🏻‍♂️


Je kan maar 1 x een goede eerste indruk maken op je opdrachtgever. ✅


In mijn online cursus leer ik je fotograferen als een professionele festival, en event fotograaf!

Zodat jij van jouw eerste opdracht een succes gaat maken! 🤩' 

🙋‍♂️Over Michiel Ton

Hallo, ik ben Michiel Ton. Geweldig je te ontmoeten!


Ik ben een internationale festival en event fotograaf, met veel ervaring in zakelijke evenementen en festivals. Naast fulltime fotograaf ben ik ook afgestudeerd als docent omgangskunde. Ik heb een passie voor het creëren van onvergetelijke herinneringen door middel van mijn fotografie!


 

👋 Say hi

Ben je geïnteresseerd in festival fotografie? Cool - laten we connecten! Je kunt me vinden op Instagram, TikTok and YouTube. Stuur me gerust een DM of laat een reactie achter. Spreek je later!

1,429 views0 comments

Comments


bottom of page