top of page

Mijn favoriete locaties in Utrecht als event fotograaf [Dutch]

Updated: Apr 30, 2020Utrecht heeft een aantal geweldige evenementen locaties waar ik als event fotograaf altijd graag kom om te fotograferen. Of het nu voor een zakelijk evenement is of een evenement met een meer informelere setting. De volgende locatie die ik ga benoemen zijn stuk voor stuk bijzondere plekken waar altijd een goede sfeer hangt. Ik vertel je graag over mijn top 5 favoriete locaties in Utrecht als event fotograaf.


Jaarbeurs Utrecht

De Jaarbeurs is een veelzijdige locatie waar ik zowel grote dance evenementen als congressen of beurzen heb mogen fotograferen. Zo is het mogelijk om de ene dag een zaal van duizenden mensen die uit hun dak gaan te fotograferen en de andere dag een zaal vol met aandachtig luisterende mensen op de gevoelige plaat vast te leggen tijdens een seminar. Twee voorbeelden hier van zijn A state of trance festival en het Social Today evenement van Frankwatching. Ik blijf het bijzonder vinden dat de organisatie van zulke groten evenementen altijd tot in de puntjes geregeld zijn in de Jaarbeurs. In alle jaren dat ik hier heb gefotografeerd is alles altijd vlekkeloos verlopen.Tivoli Vredenburg

Tivoli Vredenburg is een locatie waar je niet om heen kunt wanneer je het centrum van Utrecht binnenkomt. Er is bijna iedere dag wel iets te beleven in een van de vijf grote concertzalen. Voor een event fotograaf is dit een geweldige locatie om te fotografen. Of het nu voor een groot feest, een klassiek muziekstuk of juist een klein intiem concert is. Bijna alle soorten evenementen zijn hier mogelijk. Het leukste aan de Tivoli vind ik dat er grote indoor festivals plaats kunnen vinden zoals ik tijdens het Oud en Nieuw festival en tijdens Singlefeestje Kerstfestival vaker heb mogen fotograferen.


Fort Voordorp

Een mooi stukje geschiedenis net buiten de stad tussen Utrecht en de Bilt. Een plek waar je even 150 jaar terug in de tijd gaat. Zo een unieke buitenlocatie als deze levert altijd mooi foto’s op, omdat er veel te zien is. Bij Fort Voordorp heb ik voor uiteenlopende evenementen gefotografeerd zoals de boeklancering van WISPA, een event van Netsec Security, maar ook voor de viering van het 100-jarige bestaan van een bedrijf.


SOIA

Strand Oog in Al beter bekend als Soia, is het stadsstrand van Utrecht waar ik afgelopen zomers veel te vinden was als event fotograaf. Ik kon daar bijna iedere zondag vastleggen hoe mensen gezellig in de zon aan het genieten waren van hun drankje, de muziek en het mooie uitzicht over het kanaal. In de zomer zijn er niet alleen leuke events zoals in ’t Zand en Fluff Disco waar ik heb mogen fotograferen. Er zijn ook elke week verschillende activiteiten zoals yoga sessies, Borrel Borrel Beachclub of Cinema in het zand. De sfeer die hier tijdens een zonnige zomerdag hangt is echt uniek in Utrecht.


Bunk Hotel

Bunk Hotel bestaat nog niet zo lang, maar is nu al een van mijn favoriete locaties in Utrecht. Het is een plek waar je lekker kunt eten, borrelen en overnachten. Het gebouw bestaat uit twee monumentale kerken die zijn getransformeerd tot een grote ontmoetingsplaats voor iedereen. Door de enorme hoogte van het gebouw en de bijzondere lichtinval kun je er hele mooie foto’s maken. Begin dit jaar werd ik gevraagd om als event fotograaf de opening van deze nieuwe locatie in Utrecht vast te leggen. Tijdens dit evenement werden kosten nog moeite bespaard om het publiek kennis te laten maken met de de unieke visie van Bunk hotel. Dit deden ze o.a. door verschillende acts in het gebouw te verspreiden en hierdoor de locatie om te toveren tot een wonderbaarlijke beleving.


bottom of page